کودک و مادر شاغل
نوشته شده توسط : ذهن نو

داشتن کودک برای مادر های شاغل و جدایی از او بعد از مرخصی‌های زایمان و یا تعطیلات در اغلب موارد با چالش‌‌های زیادی همراه است. هر خانم شاغلی علاوه بر تمایلاتش در داشتن فرزند و تجربه حس مادری، برای بالا بردن درآمد و جایگاه شغلی خود نیاز میل زیادی دارد و شاید سال‌ها برای رسیدن به این اهداف تلاش کرده باشد. اما گاه برخی خانم‌ها به خاطر وظایف مادری، خواسته یا ناخواسته از آرزوها یا شغل‌شان برای همیشه دست می‌کشند. در حالی که اگر درباره نیازهای فرزندتان و چگونگی مدیریت نیازهای او اطلاعات بیشتری کسب کنید، می‌توانید مساله جدایی کودک از مادر شاغل را به سادگی حل نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کودکان مشاوره کودک دریافت نمایید.

 

 

منبع : کودک و مادر شاغل

 

مشکلات کودک و مادران شاغل

برای هر مادری سخت است که بخواهد مراقبت از نوزاد یا کودک خود را به کس دیگری بسپارد، مخصوصا زمانی که پدربزرگ یا مادر بزرگ‌های کودک قادر به نگهداری از او نباشند. برای آشنایی بیشتر با دغدغه های مادران شاغل کلیک کنید.

افزایش دغدغه ها

مادران شاغل در مقایسه با مادرانی که تمام وقت خود را در خانه و در کنار کودک خویش می گذرانند، دغدغه ها و استرس های بیشتری تجربه می‌کنند. در دوران بارداری و قبل از زایمان به نظر ساده می‌رسید که نوزاد خود را به مراقب و پرستار بسپارید و با خیال راحت به سر کار بروید؛ اما با تولد نوزاد و تجربه حس مادری، شرایط کاملا تغییر خواهد کرد.

اینکه در غیاب شما، چه برخوردی با او صورت می‌گیرد و اینکه کودک از نبود مادر دچار اضطراب و ناراحتی می‌شود، مهم‌ترین دغدغه‌هایی پیش رو مادران شاغل می‌باشد. این درحالی است که درگیری‌های بین زن و شوهر بر سر نگهداری نوزاد و تداوم شاغل بودن مادر دغدغه دیگری است که در زندگی زنان شاغل وجود دارد.

دو راهی انتخاب

سال‌ها درس خواندن، استرس‌های شدید در زمان پیدا کردن شغل مناسب و در نتیجه مشغول شدن در شغل دلخواه، موضوعات ساده‌ای نیستند که بتوان به سادگی از کنار آن‌ها رد شد. مادران شاغل به کار کردن در بیرون از منزل عادت کرده‌اند و برایشان بسیار سخت خواهد بود که در منزل و به عنوان یک خانم خانه‌دار وقت خود را سپری کنند.

تولد نوزاد و نیازمندی به مراقبت‌های مادر، خانم‌های شاغل را بر سر دو راهی قرار می‌دهد. از یک طرف به نوزاد خود احساس مادری دارد و می‌خواهد به مراقبت از او بپردازد و از طرف دیگر نمی‌خواهد شغل دلخواه و استقلال مالی خود را از دست بدهد. احساس گناه و تعارض حتی می‌تواند سلامت روان مادران شاغل را تحت تاثیر قرار بدهد. به همین دلیل بهتر است از مشاور خانواده کمک بگیرید و با آگاهی بیشتری از تصمیم‌گیری‌های عجولانه و احساسی بپرهیزید. پیشنهاد می‌شود مقاله آموزش پدر و مادر را نیز بخوانید.

رفتار مناسب مادر با کودک در روزهای اول شروع کار

در اولین روزهای جدایی بسیار مهم است که به یک‌باره کودک را به مدت طولانی از خود دور نسازید. زیرا دچار اضطراب بسیار شدید و یا به اصطلاح اضطراب جدایی خواهد شد. اضطراب جدایی که واکنش هیجانی و عاطفی است که به هنگام جدایی از والدین به ویژه جدایی از مادر در کودک ایجاد می‌شود و او را دچار ناامنی روانی می‌کند. وقتی به خانه بر می‌گردید بهتر است وقت زیادی را به کودک خود اختصاص بدهید و به بازی با او بپردازید. در آغوش گرفتن کودک باعث می‌شود که او نسبت به حضور یافتن شما اطمینان کسب کند و با خیال راحت بوی شما را استشمام نماید. برای درمان و مقابله با اضطراب جدایی کودکان کلیک کنید.

پیامدهای روانی جدایی کودک از مادر شاغل

کودکان به خصوص در اوایل نوزادی و نوپایی خود به محبت مادری بسیار نیازمند هستند تا جایی که رشد جسمی و روانی آن‌ها در گرو حمایت عاطفی والدین به ویژه مادران است. اگر کودک به اندازه کافی از عاطفه مادری بهره‌مند نگردد و نیازهای عاطفی اش تامین نگردد از لحاظ روانی دچار آسیب‌های بسیار شدیدی خواهد شد. کمبود محبت در وجود کودک به صورت یک عقده روانی درخواهد آمد و مشکلات هیجانی شدیدی را برای کودک به همراه خواهد داشت. کودکانی که به اندازه کافی از محبت مادر برخوردار نباشند حالت‌های پرخاشگرانه خواهند داشت و به سرعت عصبانی می‌گردند. برای آشنایی بیشتر با نقش مادران در تربیت فرزندان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

بهترین سن کودک برای رفتن به سر کار برای مادر چه زمانی است؟

با توجه به اینکه سبک دلبستگی ایمن و یا ناایمن در دو سال اول زندگی کودک شکل می‌گیرد، بهتر است بیش از هر زمان دیگری در این دوران، ارتباطات فیزیکی بین مادر و کودک برقرار شود. شنیدن صدای مادر و استشمام بوی تن او نیازهایی اساسی کودک است که به ویژه در سال اول زندگی باید تامین گردد.

آیا جدایی از مادر برای کودکان پیش دبستانی به اندازه کودکان نوپا مخرب و آسیب زا است؟

در دوران دبستان، اوضاع کمی بهتر خواهد بود و جدایی از مادر به اندازه دوران نوپایی آسیب‌زا نخواهد بود. البته این موضوع بستگی به مدیریت مادران شاغل دارد. اینکه آن‌ها بتوانند انرژی خود را در منزل و در محل کار تقسیم کنند و وقت بیشتری برای کودک خود اختصاص دهند، اقدام بسیار مهمی است که می‌تواند خلا عاطفی کودکان دبستانی را تا حد زیادی جبران نماید.

 

منبع : کودک و مادر شاغل





:: برچسب‌ها: کودک و مادر شاغل ,
:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: